למה הצמח לא נקלט באקווריום ? - �lambda_4�lambda_4 במאמר זה יסביר אוהד מדוע צמחים מתקשים להיקלט באקווריום שלנו לאחר הבאתם מהחנות, ומה ניתן לעשות כדי
שלום.
הגעת להודעה זו עקב לחיצת קליק ימני על העכבר ופתיחת תפריטי העכבר. מערכות המידע של האתר ובהן מאמרים וה"ויקיפיש" מוגנים ע"י זכויות יוצרים. כל מאגרי המידע של האתר נבנו לאחר עבודות איסוף ומחקר עמוקות, במטרה לקדם את התחביב ולהעשיר את הידע של הגולשים והחובבים. אי לכך כל מאגרי המידע הינם קניינו הרוחני של האתר וככזה מוגן בזכויות יוצרים. מאגרי מידע הינם כל חומר כתוב המצוי על גבי האתר הכולל בין השאר: מאמרים, מחשבונים, "וויקיפיש" ואינדקסים למיניהם, פרטים על הצוות וכל חומר כתוב או בתמונות המועלה לאתר על ידי צוות האתר או מיופה כוחו לכלל שרתי האתר. כל מאגרי המידע המופיעים על גבי האתר הינם רכושו הבלעדי של האתר ואין לעשות בהם שימוש ללא אישור בעל האתר. אין להעתיקם או להפיצם ללא אישור מבעל האתר אלון ברזילי. שימוש שלא כדין במאגרי המידע יגרור אחריו הפעלת סנקציות משפטיות מכוח החוק.

המשך גלישה נעימה!
Aquarium

Warning: preg_match(): Unknown modifier '2' in /home/discus/public_html/includes/counter.php on line 95

למה הצמח לא נקלט באקווריום ?

מאמרי צמחי מים / צמחי אקווריום

 במאמר זה יסביר אוהד מדוע צמחים מתקשים להיקלט באקווריום שלנו לאחר הבאתם מהחנות, ומה ניתן לעשות כדי להימנע מכך ?



 למה הצמח לא נקלט באקווריום ?    

מאמר מאת אוהד אביר


הרבה חובבים מדווחים שצמחים שניקנו בחנות לא מחזיקים מעמד ונרקבים, או שעליהם נובלים וגדלים עלים חדשים. הסיבה לכך היא שוק (הלם), בדיוק כפי שקורה אצל דגים.


 

מה קורה לצמח בטבע ?

בטבע, נוכל למצוא שמרבית צמחי המים שבתחביב גדלים על גדות נהרות. בעונה היבשה, הגבעול והעלים ימצאו מחוץ למים או ממש על קו המים, והשורש ימצא מתחת למים או על גדת הנחל. השורשים יימצאו באיזור לח בו תורגש זרימת הנהר, ומשם הצמח יוכל לקבל  את המינרלים והויטמינים אותם הוא צריך. אנחנו מדמים מצב זה כאשר אנו מספקים לצמחים שבאקווריום את התזונה להם הם זקוקים באמצעות דישון תת קרקעי. במצב זה נוכל לראות גם פריחה.
בעונה הרטובה, הצמח נמצא כולו או ברובו בתוך המים. בעונה זו הצמח יקבל את המזון גם באמצעות קולטנים שמצויים בעלים ובגבעול, בדיוק כמו הדשן הנוזלי אותו אנו מוסיפים.

גידול הידרופוני / עילי

בעונה היבשה, קצב הגדילה של הצמח הוא מהיר יותר. משתלות נוטות לגדל צמחי מים בצורה המדמה את העונה היבשה, וקצב הגדילה המואץ הוא אחת הסיבות שהמשתלות בוחרות לגדל בשיטה זו. סיבות נוספות הן החיסכון בדישון נוזלי (שאינו הכרחי כיוון שעלי הצמח גדלים מחוץ למים, והדישון הנוזלי נקלט באמצעות הקולטנים שבעלים), חיסכון במים והעובדה שאין צורך להלחם באצות וטפילים.


המעברים והשפעתם על הצמח

המעבר בין העונות גורם לצמח לשנות את המרקם, הצבע, הגודל וצורת העלה והגבעול. בטבע, המעבר בין העונות מתרחש בהדרגה, ולכן השוק לצמח הוא קל יחסית. רכישת צמח מהחנות גורמת לו לשוק כפול וחזק מאוד. שוק ראשון -  המעבר וההסתגלות של הצמח למים בחנות.
שוק שני -  המעבר וההסתגלות למים באקווריום שלנו. בגלל שבטבע התהליך הוא ארוך, לצמח קל יחסית לעבור את השינוי. ברכישת צמחי אקווריום הכל מהיר מאוד, בנוסף לשוקים שהצמח כבר קיבל - צריך להתחיל לבצע את המעבר העונתי אצלנו באקווריום, וכאן לרוב מתבצעת הנפילה.

 

אז מה אפשר לעשות ???
מומלץ לקנות צמחים כמה שיותר מהר מהרגע בו הם מגיעים לחנות, אפילו כדאי לבדוק מתי מגיע המשלוח ולהיות במקום. ככה נחסך שוק אחד.

הצמח מגיע לחנות לאחר שניזון מדשן תת קרקעי, כפי שהוא רגיל מגדילה בעונה היבשה. מומלץ לתת חיזוק בדישון תת קרקעי עם שתילת הצמח מהחנות.

חיזוק לשורש יכול להתבצע בשתי דרכים :

1. כדורי או מקלוני דישון תת קרקעיים.

2. הזרקת דשן נוזלי למעמקי המצע במקום שתילת הצמח.


בתקווה שעכשיו נוכל להתגבר על קליטת צמחים חדשים !!

אוהד


פורסם בתאריך שבת, 19 באוקטובר בשעה 13:54:23 על ידי alon
מצטערים, לא ניתן להגיב לכתבה זו.
בחר נושאים אשר קשורים לכתבה זו

מאמרי צמחי מים / צמחי אקווריום

הצג הודעות חדשות
קבוצת אתר אקווריום בפייסבוק
סרט בנושא אקווריום דגי נוי